Bröstoperation

Specialister inom plastikkirurgi

Bröstkirurgi, även känd som bröstförstoring, är en grupp ingrepp som kan hjälpa till att omforma och förbättra utseendet på brösten. Dessa procedurer kan behandla problem som små eller ojämna bröst, förändringar på grund av graviditet eller viktminskning och åldrande. Några vanliga bröstoperationer inkluderar bröstförstoring, bröstlyft, bröstförminskning och bröstrekonstruktion. Dessa procedurer kan hjälpa till att skulptera och konturera brösten, vilket skapar en mer balanserad och estetiskt tilltalande form. Bröstförstoringen kan göras med implantat (silikon eller koksaltlösning) eller med fettöverföring. Det är viktigt att välja en kvalificerad och erfaren kirurg som kan ge dig realistiska förväntningar och säkerställa ett säkert och framgångsrikt resultat. På Oranos Clinic ger vi dig också en garanti eller försäkring för det implantat som används.

Vårt sortiment

Gynekomasti

Bröstförminskningsoperationser för män (gynekomasti) kan krävas när bröstkörteln växt ovanligt mycket. Gynekomasti kan vara mycket besvärande för den som är drabbad då bröstkorgen kan ge ett kvinnligt uttryck för den drabbade. Gynekomastin kan vara en eller tvåsidig och beroende på din problematik kan det vara aktuellt med kontakt hos ytterligare en specialist i hormonella sjukdomar.

Bröstförminskning

En förminskning av brösten görs vanligtvis av medicinska skäl men bröstens utseende förbättras även när en massiv bröst förminskning av gigantiska bröst genomförs. Vi sätter stort värde i att du även känner dig nöjd med hela förloppet och att bröstens utseende efter operation är estetiskt tilltalande. Bröstförminskningstekniker varierar beroende på graden av önskad förminskning. Generellt kan man säga att ju större reduktion desto längre ärr postoperativt. Det gemensamma för alla operationstyper är att vårtgården förminskas och förflyttas uppåt samtidigt som bröstkrympningen till önskad storlek genomförs. Vid extremt stor byst utförs förflyttningen av bröstvårtan såsom ”fritt transplantat”. Detta för att undvika besvärande cirkulationsstörning i det postoperativa förloppet.

Bröstförstoring

Bröstförstoringstekniker (under/över muskel eller delvis under bröstkörtel) och implantationsmaterialet (silikon eller koksalt, runda eller anatomiska) varierar precis som sätten att placera operationssnitten (via armhåla, i bröstvecket eller via vårtgården). Vi använder oss endast av beprövade implantatmärken. Mentor är vår huvudsakliga leverantör av såväl runda som anatomiska CPG implantat. Bröstförstoring med eget fett kan också vara ett alternativ för vissa patienter om man önskar en mindre bröstförstoring med kroppsegen vävnad.

Bröstförstoring med fett

Bröstförstoring med eget fett är inte en nyhet i sig men tekniker har förfinats vilket innebär att en större del fettceller överlever vid en transplantation. Metoden är inte bara lämplig för modesta bröstförstoringar utan ger även möjligheten att göra asymmetriska bröst mer lika. Metoden passar för de patienter som inte önskar implantat men ändå vill förstora brösten en halv kupa till en hel kupa.

Bröstlyft

Bröstlyftstekniker varierar beroende på dina önskemål gällande storlek och form. Vi är vana vid alla de metoder som är medicinskt beprövad. Vi genomför dels traditionella ankarlyft eller ett mindre lyft sk. “lollipoplyft” genom vårtgården. Vi har även möjlighet att lyfta brösten med hjälp av anatomiska CPG implantat från Mentor placerade i ett subglandulärt (underkörtel) läge.

Kom i kontakt med oss

Boka en kostnadsfri konsultation och träffa en specialist.

De bästa internationella specialisterna

De bästa internationella specialisterna med lång erfarenhet som ger dig de bästa resultaten att vara mycket nöjda med.