Ek-kirurgisk behandling

Ek-kirurgisk behandling

Icke-kirurgiska kosmetiska behandlingar har blivit allt mer populär på Oranos Clinic under de senaste åren. Här erbjuder vi dig som patient ett brett utbud av alternativ för att förbättra ditt utseende utan behov av kirurgi. Några av de mest populära icke-kirurgiska behandlingarna inkluderar Botox, Sculptra, Juvederm och liknande behandlingar.

 

Dessa behandlingar genomförs av licensierade vårdpersonal, läkare och sjuksköterska och kan anpassas för att möta ditt individuella behov och mål. Icke-kirurgiska behandlingar erbjuder ett bekvämt och effektivt sätt att uppnå ett mer ungdomligt och uppfriskat utseende utan risker och återhämtningstid som ibland är förknippade med kirurgi.

Vårt sortiment

Trådlyft

Vi använder oss av biologiskt nedbrytningsbara trådar PolyDiOxanon, (PDO) som löses upp av kroppen efter ca 6-9 månader beroende på typ av tråd. PDO-trådar är av samma material som trådarna man använder sig av för att sy invärtes organ med. Trådarna som även kallas för kirurgiska trådar är välbeprövade och har använts i decennier vid ex hjärt- och lungoperationer. Innan man beslutar om en behandling kommer du till läkaren för en personlig konsultation. Du får då information om hur trådlyftet fungerar och om metoden är lämplig för att uppnå det resultat som du önskar.

Juvederm

Juvederm är en fillers som innehåller hyaluronsyra (HA), något som naturligt finns i din hud. Juvederm är en filler som används för ett flertal olika typer av behandlingar. Allergan som utvecklat denna filler har lång erfarenhet inom läkemedelsindustrin och över 16 miljoner har genomförts över hela världen. Efterfrågan av behandlingar med Juvederm ökar ständigt och ett stort antal kliniska studier har gjorts för att kunna garantera din säkerhet. Juvederms injektionsbehandlingar kan användas för att skapa volym, forma läppar och öka volym, återfukta din hud och ta bort rynkor och linjer i ansiktet.

Det finns en serie med olika Juvedermprodukter och den legitimerade läkaren eller sjuksköterskan kommer se till att just rätt produkt används för dig. Juvederm ger dig ett naturligt resultat och lämnar ingen konvalescenstid utan du kan återgå till arbete efter behandling med viss svullnad.

Juvederm innehåller även ett lokalbedövningsmedel som gör att behandlingen ska bli så skonsam och smärtfri som möjligt. Hyaluronsyran i Juvederm tas med tiden upp av huden vilket gör att man behöver göra ett par behandlingar per år för att bibehålla samma resultat. Hos Gerlee Plastikkirurgi är det endast medicinskt legitimerad personal som utför denna typ av behandling.

Sculptra – kollagenproduktion

Med Sculptrabehandling aktiveras din egen kollagenproduktion och återskapar förlorat kollagen. Det leder till en jämnare och fastare hud. Förlorad volym återställs och din hud får ett naturligt ungdomligare utseende. Sculptra består av poly-L-mjölksyra och är biologiskt nedbrytbar och absorberas därför naturligt av kroppen över tid. Kollagen är ett protein i huden som ger huden dess struktur och fasthet. När vi åldras minskar kollagenet i huden och vid 45 års ålder har du förlorat uppemot 25% av ditt kollagen.

Botox

Botox är ett namn på ett läkemedel som innehåller Botulinum A. Fler namn som Azzalure och Vistabel innehåller Botulinum A och fungerar på samma sätt. Det är en väldigt effektiv behandling som är medicinskt beprövad. Läkemedlet fungerar som så att muskulaturen tillfälligt slappnar av. När du utför mimik så använder du muskler i ansiktet vilket i sin tur skapar rynkor. Genom att använda botox kan man behandla rynkor som orsakats av detta. Rynkor som blir effektivast behandlade med Botox / Azzalure / Vistabel är bland annat de rynkor mellan ögonen som även kallas för bekymmersrynkor. Andra behandlingsområden där botox effektivt kan användas är rynkor i pannan, rynkor runt munnen och käkområdet samt rynkor vid ögonens utkant (kråksparkar).

Behandlingsresultatet varar mellan 3-6 månader och kan upprepas vid behov. Eventuella biverkningar är få och innefattar huvudvärk och att man kan känna sig lite tung i huvudet. Framför allt är där ingen återhämtningstid efter behandlingen så du är fullt presentabel för dina vänner när du går nybehandlad från oss.

Kom i kontakt med oss

Boka en kostnadsfri konsultation och träffa en specialist.

De bästa internationella specialisterna

De bästa internationella specialisterna med lång erfarenhet som ger dig de bästa resultaten att vara mycket nöjda med.