Estetisk gynekologi

Aesthetic Gynecology Treatments

Estetisk gynekologi är ett växande område som fokuserar på att förbättra utseendet och funktionen hos de kvinnliga könsorganen. Det finns en mängd olika behandlingar tillgängliga, inklusive vaginal åtstramning, minskning av blygdläpparna och G-punktsförstoring. Dessa procedurer kan ta itu med problem som vaginal slapphet, asymmetri och funktionella problem, samt förbättra självkänsla och sexuell tillfredsställelse. Estetisk gynekologi är ett mycket personligt och känsligt ämne och det är viktigt att välja en kvalificerad och erfaren kirurg för att säkerställa att ditt ingrepp utförs säkert och med bästa möjliga resultat. Dr Selma, är högutbildad inom estetisk gynekologi och är en populär specialistläkare med gedigen erfarenhet av att hjälpa kvinnor med bukproblem, både funktionellt och estetiskt.

Vårt sortiment

FemiTight™

FemiTight™ är en icke-kirurgisk labial korrigering där vi använder fraktionerad CO2-laser. Behandlingen ger fastare vaginalvävnad genom att återställa den yttersta ytan och avlägsna skadad vävnad. Detta stimulerar produktionen av kollagen och elastin, vilket ger uppstramningsresultat som fortsätter utvecklas under flera månader. Patienten kan se fram emot varaktig förbättring av utseendet på labia.

G-punkt augmentation

G-punkten (även kallad Gräfenberg-fläcken efter den tyske gynekologen Ernst Gräfenberg) är ett erogent område i vagina, som vid stimulering kan ge stark sexuell upphetsning, kraftfulla orgasmer och potentiellt kvinnlig utlösning. G-punkten rapporteras vara ett mycket känsligt område som sitter 5-8 cm upp på den främre vaginalväggen mellan vaginalöppningen och urinröret. Behandlingen bygger på att injicera hyaluronsyra i patientens g-punkt. Den aktiva substansen fyller området, får g-punkten att stråla utåt och ökar dess volym. Ingreppet är enkelt och tar normalt 45-60 minuter. Du kan omedelbart återgå till ett normalt liv.

Intimfillers

Det kvinnliga könsorganet åldras precis som kroppens andra organ. Under klimakteriet påverkas vävnaderna i vulvaområdet särskilt av den minskande östrogenproduktionen. Utan östrogen tunnas vaginalslemhinnan ut och blir svagare. Med åldrandet förlorar vagina sin smidighet och elasticitet. Dess naturliga skyddsmekanismer blir mindre effektiva, vilket ökar risken för vaginala infektioner. Dessa fysiska förändringar kan påverka kvinnors livskvalitet högst påtagligt. Behandlingen innebär att fyllnadsmedlet injiceras i de yttre blygdläpparna för att göra dem fylligare, strama upp huden eller augumentera dess storlek.

Intimblekning

Veck och friktion från kläder på intima områden kan också leda till hyperpigmentering, det vill säga att ett område framstår som några nyanser mörkare än resten av huden. Personer med mörkare hudton har ökad risk att utveckla hyperpigmentering. Mörkare hudpigmentering kan också uppstå i samband med pubertet, graviditet, åldrande och exponering för solen. Vi erbjuder våra patienter olika metoder för intimblekning.

Vaginism

Slidkramp eller vaginism är ett relativt vanligt problem som drabbar drygt 6 av 100 svenskar. Slidkramp har ofta delvis psykiska orsaker och har för många tjejer förödande effekt på sexlivet. Men effektiv hjälp finns att få. Det finns en rad olika behandlingsmetoder som kan bota eller åtminstone lindra problemet.

En ny metod är att använda botox som normalt förknippas med skönhetsingrepp. Botox (botulinumtoxin) paralyserar muskeln som det injiceras i och gör den slapp i flera månader. Injektion i slidmuskeln paralyserar den, vilket gör att den inte kan krampa vid samlag. Även om paralyseringseffekten försvinner efter några månader är målet att kroppen då ska ha vant sig vid att samlag inte gör ont och att man därmed inte reflexmässigt spänner sig.

FemiLift™

FemiLift™ är en ledande behandlingsmetod från ALMA Laser USA, för kvinnor som lider av inkontinens, torrhet och slapphet, t ex efter förlossning. Behandlingen är en toppmodern, icke-invasiv metod där fraktionerad CO2-laser används för uppstramning av vaginala slemhinnor och avhjälpa ansträngningsinkontinens och urinläckage.

Urinläckage/Urininkontinens

Vi erbjuder ett utbud av tjänster som omfattar rådgivning och träning av bäckenbotten och blåsträning i kombination med medicinering. Andra metoder vi erbjuder är FemiLift™ en toppmodern, icke-invasiv behandlingsmetod med fraktionerad CO2-laser som har gett otaliga positiva resultat. Metoden är snabb, smärtfri och effektiv för att strama upp vaginala slemhinnor och åtgärda stressinkontinens och urinläckage.

Kom i kontakt med oss

Boka en kostnadsfri konsultation och träffa en specialist.

De bästa internationella specialisterna

De bästa internationella specialisterna med lång erfarenhet som ger dig de bästa resultaten att vara mycket nöjda med.