Hårtransplantation

Varför Oranos hårtransplantation?

Hårtransplantation är ett kirurgiskt ingrepp som innebär att man tar hårsäckar från ett område av hårbotten (donatorområdet) och transplanterar dem till ett skalligt eller tunt område (mottagarområdet). Proceduren görs vanligtvis för att återställa hårväxt i områden i hårbotten som har upplevt håravfall på grund av genetik, skada eller medicinska tillstånd.På Oranos Hårtransplantation erbjuder vi flera olika behandlingar för dig som vill göra en hårtransplantation. Vi arbetar även med att transplantera hår med flera olika metoder för att kunna hjälpa dig i bästa möjliga utsträckning. Processen börjar med att en av våra specialistläkare med lång erfarenhet av hårtransplantation tittar på dina behov – varefter vi skräddarsyr ett alternativ för dig. Ibland kan det räcka med en typ av behandling, men andra gånger kombinerar vi flera olika för att uppnå optimalt resultat.Det är viktigt att välja en kvalificerad och erfaren kirurg som kan ge dig realistiska förväntningar och säkerställa ett säkert och framgångsrikt resultat. Vår erfarenhet från detta område är:

✓ Över 4000 glada och nöjda patienter
✓ Våra läkare behandlar både män och kvinnor i olika åldrar
✓ En av de bästa och mest erfarna hårtransplantationsläkare i Norden.

Vårt sortiment

Hårtransplantation FUE Mustasch och skägg

Att transplantera hår från nacken och skapa ett tjockare och fylligare skägg är något som vi har gjort i många år. Principen är densamma som för alla vanliga hårtransplantationer. Med hjälp av FUE-teknik för hårtransplantation där enskilda hårsäckar tas bort och sätts in i det målinriktade området.

Hårtransplantation FUE ögonfransar

Vi använder FUE-metoden och transplanterar med en speciell metod som är anpassad speciellt för ögonfransar.

Ärrplastik

Vi på Oranos hårtransplantation erbjuder ärrreducering, ärrborttagning och FUE-hårtransplantation på ärret, främst för dem som har ärr i hårbotten. Med många års erfarenhet av ärrplastik bakom oss har vi utfört ärrförminskning efter olyckor och ärr efter hårtransplantationer med stor framgång. Det nya ärret efter operationen kommer att vara minimalt och lätt täckas av kortklippt hår. Vi använder också FUE-metoden för att plocka önskade hårsäckar och plantera dem på ärret för att dölja det.

PRP-behandling

PRP (platelet rich plasma) är en effektiv och proaktiv behandling som löser problemet med håravfall. PRP-behandling kan utföras på både män och kvinnor och stimulerar hårväxten. Behandlingen kan utföras på både huvudet och skägget. Oranos Clinic är marknadsledande inom PRP i Sverige med flest genomförda behandlingar. Vi har förfinat PRP-tekniken ytterligare och har idag mycket goda resultat av de behandlingar vi erbjuder. Vi erbjuder hårbehandling med PRP på alla våra kliniker.

FUE Metod

Follicular Unit Extraction (FUE) är en hårtransplantationsmetod där enskilda hårsäckar tas från donatorområden och transplanteras till önskad plats. Alla våra operationer utförs under lokalbedövning. Hårtransplantationer med flera tusen hårsäcksgrupper kan ta upp till en hel dags arbete.

FUT/Strip metod

Follicular Unit Transplantation (FUT/Strip) är en hårtransplantationsmetod som innebär att man tar bort en hel hudremsa från donatorområden och transplanterar den till målplatsen. Alla våra operationer utförs under lokalbedövning. Hårtransplantationer med flera tusen hårsäcksgrupper kan ta upp till en hel dags arbete.

FUE/Strip-kombination

Detta är en kombination av både FUE- och FUT-metoderna för att arkivera fler folliklar och bättre resultat. Det är en tvådagarsoperation. Den första dagen utförs en FUE-operation enligt den överenskomna storleken. Sedan utförs en FUT-operation på dag två för att komplettera det antal hårsäckar som behövs för att ge ett naturligt och fullständigt resultat.

Ögonbrynshårtransplantation

Ögonbrynshårtransplantation innebär att man använder FUE-metoden där enskilda hårsäckar väljs ut noggrant för att matcha hårriktningen i ögonbrynen, vilket ger ett komplett och fylligare utseende.

Kom i kontakt med oss

Boka en kostnadsfri konsultation och träffa en specialist.

De bästa internationella specialisterna

De bästa internationella specialisterna med lång erfarenhet som ger dig de bästa resultaten att vara mycket nöjda med.