Intim kirurgi

Specialister inom plastikkirurgi

På Oranos plastikkirurgi utför vi sedan flera år intimkirurgiska ingrepp på kvinnor där vi anser att det finns en medicinsk indikation för ingreppet. Intimkirurgi är ett samlingsnamn för en rad olika ingrepp, men det betyder oftast blygdläpparna (minskning av blygdläpparna), klitorislyftning (minskning av hudpälsen) och vaginal uppstramning. Att ha problem med den mest intima delen av din kropp är inte något bara du påverkas av, utan problemet finns hos många individer. Att känna obehag vid användning av vissa klädesplagg, ha fysiska och sexuella problem under samlag och under andra fysiska övningar eller psykiska problem på grund av avvikande utseende är något som varit utbrett/känt under lång tid och i takt med att information om att ingreppet är möjligt att genomföra också har ökat har efterfrågan ökat dramatiskt. Oregelbundenheter i blygdläpparnas utseende kan leda till skador på grund av skavning.Orsaker till din önskade operation kan handla om asymmetrier som är medfödda och avvikelser som uppstått i ett senare skede, till exempel under förlossningen. Du behöver inte ha ett begränsat sexliv eller en problemfylld vardag. På Oranos plastikkirurgi har vi hjälpt många människor att övervinna sina problem.

Vårt sortiment

Minskning av klitoriskappan

Förminskning av klitoriskappan är ett kirurgiskt ingrepp där man tar bort en del av hudvecken på båda sidor av klitoriskappan, i samband med operationen kan man även ge klitoris ett lyft.

Förlossningsskador

Förlossningsskador kan variera väldigt mycket. Vanliga problem är bland annat felläkt eller felsydd operation, ärrvävnad, borttagning av hudflik och skador på blygdläpparna. Vi erbjuder ett utbud av behandlingar som matchar dina behov.

Vaginal försnävning

En vaginal försnävning är ett kirurgiskt ingrepp som hjälper dig och din partner till ökad sexuell tillfredställelse. Försnävning är vanligt efter exempelvis förlossning då man kan uppleva att dom vaginala musklerna har förslappats och det sexuella samlivet påverkats. Man kan göra en mindre eller större försnävning beroende på det individuella fallet. Vissa behöver bara göra en åtstramning vid slidöppningen, andra hela vägen in.

Minskning av inre blygdläppar

Ingreppet innebär en minskning av de inre blygdläpparna som börjar vid klitoris och sträcker sig ner till slidöppningen. Storleken är individuell, sträcker man ut dem kan de variera i storlek mellan en till åtta centimeter. Ökad tillväxt av de inre blygdläpparna kan orsaka smärta, irritation och obehag vid samlag eller om man bär åtsittande kläder. Det kan också vara så att du bara önskar åtgärda de inre blygdläpparnas utseende av estetiska skäl. Vid labiaplastik förändras storleken eller formen på labia, även asymmetrier kan åtgärdas. Ingreppet kan kombineras med vaginoplastik för önskat resultat.

Minskning av yttre blygdläppar

När kvinnor åldras, efter förlossning eller vid viktminskning är det vanligt att förslappning av blygdläpparna sker, vilket ibland leder till hämmat sexualliv, problem med hudinfektioner och skavsår. Detta kan korrigeras kirurgiskt genom labiaplasty. Vid labiaplastik förändras storleken eller formen på labia, även asymmetrier kan åtgärdas. Ingreppet kan kombineras med vaginoplastik för önskat resultat.

Kom i kontakt med oss

Boka en kostnadsfri konsultation och träffa en specialist.

De bästa internationella specialisterna

De bästa internationella specialisterna med lång erfarenhet som ger dig de bästa resultaten att vara mycket nöjda med.