Kropp

Kroppskirurgi

Kroppskirurgi, även känd som kroppskonturering, är en grupp ingrepp som kan hjälpa till att omforma och förbättra kroppens utseende. Dessa procedurer kan lösa problem som överskott av hud, fett och slapp vävnad, ofta till följd av betydande viktminskning eller graviditet. Några vanliga kroppsoperationer inkluderar bukplastik, fettsugning, armlyft och lårlyft.Dessa procedurer kan hjälpa till att skulptera och konturera kroppen, vilket skapar en mer balanserad och estetiskt tilltalande form. Med framsteg inom kirurgiska tekniker kan kroppskirurgi utföras med minimal ärrbildning och återhämtningstid.Det är viktigt att välja en kvalificerad och erfaren kirurg som kan ge dig realistiska förväntningar och säkerställa ett säkert och framgångsrikt resultat.

Vårt sortiment

Arm och lårplastik

En armplastik, även kallat överarmsplastik, görs för att ta bort överflödig hud på överarmarna. Vare sig detta är ett fysiskt ett psykiskt hinder i din vardag så kan vi på ett relativt okomplicerat sätt avhjälpa dig med detta problem. Genom att sträcka ut huden och ta bort överflödig hud med diskreta snitt så kan du avhjälpas detta problem. Många gånger är det även aktuellt att göra en mindre fettsugning i samband med armplastik för att ge dig så goda förutsättningar som möjligt till ett lyckat resultat. Det ett par tekniker för att avhjälpa dig med gäddhäng eller lår som har tappat sin form. Vi är insatta i alla de tekniker som är medicinskt godtagbara och beprövade. Har du mer än ett problemområde så ser vi till att utforma en behandlingsplan som passar just dig.

Bukplastik

I fall där hudsammandragning efter kraftig viktnedgång, graviditet eller fettsugning inte är tillämpbart rekommenderas en bukplastik. För att kunna genomföra en bukplastik är det viktigt att du inte har ett onormalt högt BMI. En bukplastik av medicinska skäl medför att magens utseende förbättras. Vi sätter stort värde i att du även känner dig nöjd med hela förloppet och att magens utseende efter operation är estetiskt tilltalande. Tekniken som används i ditt specifika fall varierar beroende på graden på din hängmage och eventuella uttänjda bukmuskulatur. Desto större ingrepp, desto längre är också konvalescenstiden.

Efter viktnedgång

Vid en stor viktnedgång som inte skett successivt genom t.ex. motion har huden svårt att dra ihop sig. I dessa fall vänder sig många till våra specialister i plastikkirurgi. Vi erbjuder flera operationer och ingrepp som anses medicinskt motiverade genom medicinsk och beprövad erfarenhet. Vi gör upp en behandlingsplan som passar dig och dina önskemål.

Fettsugning

Fettsugning är ett samlingsnamn för flera olika tekniker vars syfte är att på ett skonsamt sätt avlägsna överflödigt fett. Metoderna är relativt enkla och väldigt välutvecklade. På kliniken använder vi oss av den senaste Body-Jet metoden vilket är en världsledande metod för att transplantera fett. Metoden lämnar endast ytterst små ärr (instickshål) som snabbt försvinner och operationen görs med 100% naturligt material. Man är i regel relativt smärtfri efter denna typ av behandling och är hemma efter endast ett par timmar från det att ingreppet är färdigt.

Fettransplantation

Vi arbetar med ett flertal olika metoder för fettransplantation beroende på patientens önskemål, förutsättningar och behandlingsområde. Mindre fettransplantationer i till exempel ansikte görs för hand med kanyl och gäller det en stussförstoring eller bröstförstoring så använder vi ofta av extra utrustning. Fettransplantation passar bland annat för läppförstoring, förstoring av kindben, utjämning av mindre eller större gropar i huden eller på kroppen efter tidigare operationer eller skador. Det kan också användas för bröstförstoring med eget fett, stussförstoring, kroppsomformning, vid ansiktslyftning samt vid andra rekonstruktiva och föryngrande ingrepp. Många gånger använder man även kroppseget fett till andra typer av operationer.

Mummy makeover

En mamma makeover är ofta rekonstruktiv kirurgi där avsikten är att återställa kroppen till vad den en gång var. Vi erbjuder en rad tjänster från bukplastik, bröstlyft eller bröstförstoring med implantat, intimkirurgi, fettsugning och olika mindre ingrepp.

Kom i kontakt med oss

Boka en kostnadsfri konsultation och träffa en specialist.

De bästa internationella specialisterna

De bästa internationella specialisterna med lång erfarenhet som ger dig de bästa resultaten att vara mycket nöjda med.