Gastroplastik

Gastroplastik betyder att man ändrar volymen eller formen på magen (eller båda). Vid endoskopisk gastroplastik (ESG) ändras både magsformen och volymen genom att vika magsäcken. ESG är en enkel operation som kan beskrivas som ett icke-kirurgiskt ingrepp, eftersom man inte behöver göra ett kirurgiskt snitt på patientens kropp.

Själva proceduren utförs genom att infoga endoskopet genom munnen och ner i magen, där magen sedan sys ihop från insidan. Ingen vävnad kommer att klippas ut eller tas bort när som helst under proceduren, vilket avsevärt minskar risken för efterföljande komplikationer. Efter ingreppet minskar magen vanligtvis med 40-50% jämfört med den ursprungliga storleken.

Fördelarna med en magsänkning är störst hos personer med BMI mellan 30-40, och där nödvändiga livsstilsförändringar har varit en utmaning. Med andra ord kommer ESG att ge dig den nödvändiga förutsättningen för att du ska gå ner i vikt.

 
 

Hur kan du komma i kontakt med oss ?

Boka tid Kontakta oss
viktminskning, Gastroplastik, OVERSTITCH ENDOCOPIC GASTROPLASTY

OVERSTITCH ENDOCOPIC GASTROPLASTY

Kostnad & Info

✓Operationstid 90 – 120 minuter
✓Sjukskrivning 2-7 dagar
✓Bedövning Narkos / Sedering
✓Pris: fr. 115.000:-

HUR UTFÖRS PROCEDUREN?

ESG utförs under generell anestesi – även kallad narkos. Även om det utförs som öppenvård är allmänbedövning nödvändig för att utföra denna procedur.

Kirurgen sätter in endoskopet och den avancerade trådanordningen genom munnen för att nå buken. Med hjälp av en avancerad trådteknik ”viker” kirurgen de inre skikten i magen med hjälp av endoskopet, som sedan sys med en speciell överlockteknik. Detta resulterar i en signifikant minskning av magvolymen – vanligtvis upp till 40-50% jämfört med den ursprungliga storleken.

Till skillnad från den traditionella formen av kirurgi, där kirurgen kommer in genom huden, lämnar denna typ av ingrepp inga kirurgiska ärr. De små perforeringarna som uppträder i magsäcken när veckarna sys ihop har en mycket kort läkningstid jämfört med de mer traditionella metoderna.

 
Gastroplastik, OVERSTITCH ENDOCOPIC GASTROPLASTY

EFTER PROCEDUREN

Efter att ha genomgått ESG är det mycket viktigt att dricka mycket vätska och fast mat bör undvikas under de följande 10-14 dagarna.

Eftersom proceduren är öppenvård kommer du att bli utskriven samma dag. Det förväntas dock att du kommer att känna stickande smärta de första dagarna efter ett ingrepp, och tillhörande läkare kommer därför att ordinera smärtstillande läkemedel åt dig.

Vitaminer och andra tillskott behövs första gången efter ingreppet. I vissa fall är det dock nödvändigt att fortsätta vitamin- och kosttillskott under en längre tid.

 

Preliminär bedömning

Du kan här översända bilder för en preliminär bedömning kring vilken typ av ingrepp vi rekommenderar och även en preliminär prisuppgift.
Pris och behandlingsmetod kan fastslås först efter en konsultation och en preliminär bedömning är inte bindande för Oranos Plastikkirurgi. Den slutgiltiga bedömningen, priset för ingreppet och behandlingsalternativ lämnas inte förrän konsultation genomförts.

KONTAKTA OSS

Steg för att få vad du önskar

Kontakta oss

Kontakta oss via formuläret nedan så svarar vi dig så snart som möjligt