Kämpar du med att gå ner i vikt?

Om du har kämpat med att gå ner i vikt är du en av de miljoner människor som står inför denna utmaning varje dag. Traditionella dieter kan vara utmanande, och många av oss behöver ytterligare hjälp som en rutinmässig kost inte kan ge.
Dieter ger sällan en varaktig effekt på våra matvanor och viktunderhåll.

Spatzs strategi för framgångsrik viktminskning fokuserar på att hålla vikten med tanke på utmaningen att uppnå detta med enbart kost.

Misslyckanden för enbart dieter ligger inom 95% -intervallet och människor tänker ofta på kirurgi som det enda andra alternativet för att nå sina viktminskningsmål.
Det finns dock ett bättre sätt att göra en varaktig förändring av dina matvanor och hälsa än kirurgi.

En revolutionerande behandling

Spatz3 Adjustable Gastric Balloon är en icke-kirurgisk behandling för viktminskning som hjälper dig att gå ner i vikt och återfå kontrollen över din hälsa. Används i harmoni med en professionellt övervakad
program för beteendemodifikation och kost, kan det hjälpa dig att uppnå och behålla de hälso- och estetiska fördelar som är förknippade med viktminskning. Den revolutionerande justerbara ballongbehandlingen för viktminskning möjliggör justering av ballongvolymen och längre implantationstid – funktioner som är exklusiva för Spatz3 Adjustable Gastric Balloon.

Motivering

Även om magballongen kan vara ett användbart verktyg för överviktiga och större patienter, går vikten inte ned av sig själv. Motivation och samarbete är avgörande faktorer för att uppnå framgångsrik och långvarig viktminskning.

Hur kan du komma i kontakt med oss ?

Boka tid Kontakta oss

Spatz Ballong

Spatz Ballong

Kostnad & Info

✓Operationstid 60 –90 minuter
✓Sjukskrivning 2-7 dagar
✓Bedövning Narkos / Sedering
✓Pris: fr. 42.000:-

HUR FUNGERAR SPATZ BALLON?

SÅ FUNGERAR SPATZ-BALLONEN

Spatz3-ballongen är utrustad med en unik ventil som kan öka eller minska ballongens storlek. Den unika infällbara ventilen ger möjlighet att justera ballongens storlek, vilket ökar dina chanser att få bättre resultat. Om du upplever en ökad mättnadskänsla med Spatz kan ballongens storlek minskas, medan den kan ökas på samma sätt om det är motsatt. Läkaren kan justera ballongens storlek medan den fortfarande är i magen, och proceduren är därför enkel och ofta smärtfri.

Spatz3 justerbar ballong sätts in på poliklinisk basis. Proceduren tar ungefär 15 minuter och utförs under sedering, där inget snitt eller sjukhusvistelse krävs. Du kommer att vara hemma inom två timmar.

Den justerbara ballongen är ett verktyg för att stödja viktminskning och ger bästa resultat när det används i samband med livsstilsförändring. Mängden viktminskning efter infogning av magballongen beror på hur noggrant du följer din kostförändring och motion. Beroende på din ursprungliga vikt och din motivation kan viktminskning variera kraftigt.

 

patienter som lämpar sig för spatz ballong

 • BMI 27 eller mer
 • 18 år eller äldre
 • Motiverad patient som vill ställa om sin kosthållning och livsföring
 • Det får ej förlägga kontraindikationer enl nedan

 

Patienter som inte är lämpliga för spatz ballong

 • < BMI 27
 • Ej myndig patient
 • Allvarlig psykisk sjukdom
 • Tidigare operationer i matstrupe eller magsäck
 • Stort övre magmunsbråck
 • Svår diabetes eller njursjukdom
 • Befintligt magsår
 • Graviditet
 

SPATZ-BALLONEN SJÄLV OCH INTERVENTIONEN

Spatz3 justerbara ballong är tillverkad av medicinsk silikon av hög kvalitet. Den är fylld med färgad saltlösning Och mängden bestäms genom en kikareundersökning. Det kommer att ta upp ungefär en tredjedel av magvolymen. När ballongen är på plats töms magen långsammare eftersom ballongen håller maten i magen längre. Samtidigt ger ballongen inre tryck i magen, som skickar signaler till hjärnan om att äta mindre.

 

RESULTAT

Den justerbara ballongen är ett säkert och effektivt sätt att gå ner i vikt utan operation. En studie av 77 patienter (66 kvinnor och 11 män) som använde Spatz justerbara ballong visade en genomsnittlig viktminskning på 17,2 kg. Den genomsnittliga viktminskningen för överflödigt fett var 40,1% och mer än 80% av patienterna uppnådde en stor viktminskning.

 

Preliminär bedömning

Du kan här översända bilder för en preliminär bedömning kring vilken typ av ingrepp vi rekommenderar och även en preliminär prisuppgift.
Pris och behandlingsmetod kan fastslås först efter en konsultation och en preliminär bedömning är inte bindande för Oranos Plastikkirurgi. Den slutgiltiga bedömningen, priset för ingreppet och behandlingsalternativ lämnas inte förrän konsultation genomförts.

KONTAKTA OSS

Steg för att få vad du önskar

Kontakta oss

Kontakta oss via formuläret nedan så svarar vi dig så snart som möjligt