Vi på Oranos  är specialister på hårtransplantation. Med en hårtransplantaion av kombinationsmetod kan vi erbjuda mer hårsäckar och bättre och snabbare resultat än bara FUE eller FUT metoden. Som det låter på namnet är kombinationsmetoden en kombination av FUE och FUT metoden. Det är en tvådagarsoperation. Första dagen utförs en FUE-operation enligt överenskommen storlek. Sedan utförs en FUT-operation dag två för att komplementera antal hårsäckar som behövs för att ge ett naturligt och fylligt resultat. ​

 

Hur kan du komma i kontakt med oss ?

Boka tid Kontakta oss
FUE/STRIP-kombination, En man som har tappat hår, Hårtransplantation,

FUE/STRIP-kombination

Kostnad & Info

Behandlingstid Beroende på behandlingsområde
Bedövning Narkos / Sedering
Pris: fr. 43.000:-

Bedövning innan FUE-metoden

Lokalbedövning används på givarområden där transplantaten ska tas. Håret i givarområden rakas för att ger en bättre sikt för utplockning av transplantaten. Transplantaten plockas från områden med tätast hår och har bäst varaktighet, vilket bruka vara på sidorna och bakre skalp. När transplantaten är utplockad läggs de direkt i en Ringer-laktatlösning vilket imiterar kroppens egen vätska för att maximera vävnadens överlevnad när den är avlägsnad från kroppen. Transplantaten sorteras och förbered för transplantering under mikroskop. De sorteras enligt hur många hår per hårsäcksgrupp. Hårsäckarna växer i naturliga grupper av 1 – 4 hår per grupp och de används i olika mottagarområde. När utplockning av transplantaten är avklarat placeras ett bandage med antibiotika på givarområden.

Mottagarområdet är format av en Hårtransplantations kirurg med hjälp av ett 0,7 – 1,1 mm bred kirurgisk skalpell. Skapandet av mottagarområdet är det mest väsentliga momenten för att uppnå ett naturligt utseende i Hårtransplantation. Vinkel och djup på varje snitt bestämmer täthet och fördelning av transplantaten. Detta kan enbart uppnås med omfattande erfarenhet och kirurgiskt kunnighet. När snittet är gjort placeras transplantaten in. Ett transplantat med 1 eller 2 hårsäckar placeras i den främre hårlinjen för att ger ett mjukt och naturligt utseende och transplantat med 3 eller 4 hårsäckar placeras längre bak för att uppnår maximal täthet. Placering av transplantat är det mest tid krävande momenten i en Hårtransplantation. Eftersom precision är en viktig del av detta moment är det också krävande för patienten att hålla huvudet relativt still. Pauser som toalett besök och stretcha på benen eller äta lite kan tas vid behov. När placering är avklarat kommer alla positioner av transplantat dubbelkollas. Post-op instruktionerna förklaras och en kopia av relevanta frågor och instruktioner utskriven där kirurgens mobilnummer för direkt kontakt kan hittas. En keps eller bandana kan bäras med hem, inget bandage för mottagarområdet behövs.

 

Operationsdagen med FUE-metoden

Morgonen när patienter anländer för deras Hårtransplantation börjar med en genomgång av dagens aktiviteter. Läkaren kommer att förklara och diskutera operationsplanen och markera ut den bestämda hårlinje och andra specifika områden där Hårtransplantation behövs. Därefter ges en dos lugnade medel innan operationen kan börja. Längden av en Hårtransplantation skiljs beroende av storlek. En liten sittning med 800 eller mindre hårsäcksgrupper tar en halvdag och en stor med 2500 hårsäcksgrupper i allmänhet tar en heldag. Vi utför vårt arbete i en vänlig och avslappnande atmosfär vilket gör patienters upplevelse behaglig så att tiden går snabbt. Under operationen kan patienter ta några mindre pauser för att besöka toaletten, stretcha på benen eller äta något litet. Många av våra patienter säger att all uppmärksamhet de får under deras Hårtransplantation gör det till en trevlig upplevelse.

Drottninggatan 42 Helsingborg

Preliminär bedömning

Du kan här översända bilder för en preliminär bedömning kring vilken typ av ingrepp vi rekommenderar och även en preliminär prisuppgift.
Pris och behandlingsmetod kan fastslås först efter en konsultation och en preliminär bedömning är inte bindande för Oranos Plastikkirurgi. Den slutgiltiga bedömningen, priset för ingreppet och behandlingsalternativ lämnas inte förrän konsultation genomförts.

KONTAKTA OSS

Steg för att få vad du önskar

Kontakta oss

Kontakta oss via formuläret nedan så svarar vi dig så snart som möjligt