Alla operationer utförda på Nordic New Hair Center är baserad på Dr Xiaonan Du och Dr Zhengwu Suns banbrytande Fullicular Unit Transplantation (FUT/Strip) metoden. Kärnan av denna procedur är att transplantera enskilda hårsäcksgrupper som naturligt förekommer i ett till fyra hår per group till det mottagarområde så att resultatet ser helt naturligt ut.

Skillnaden mellan Fullicular Unit Transplantation (FUT/Strip) och Fullicular Unit Extraction (FUE) är metoden som används vid avplockning av hår från givarområden. Med Strip metoden avlägsnas en hel remsa av hud från givarområden delas sedan till enskilda hårsäcksgrupper med hjälp av ett mikroskop. Med FUE metoden avlägsnas enskilda hårsäcksgrupper direkt från givarområden med hjälp av en cylindrisk skalpell.

Alla våra operationer utförs under lokalbedövning. Hårtransplantationer med flera tusen hårsäcksgrupper kan ta upp till en heldags arbete, men tiden går snabbt. Under proceduren kan patienten vila bekvämt och titta på Tv, ta en tupplur eller prata med de anställda.

Hur kan du komma i kontakt med oss ?

Boka tid Kontakta oss
FUT/STRIP-metoden, tunnhårig man, Hårtransplantation

FUT/STRIP-metoden

Kostnad & Info

✓Operationstid 90 – 120 minuter
✓Sjukskrivning 2-7 dagar
✓Bedövning Narkos / Sedering
✓Pris: fr. 43.000:-

Bedövning innan FUE-metoden

Lokalbedövning används på givarområden där transplantaten ska tas. Håret i givarområden rakas för att ger en bättre sikt för utplockning av transplantaten. Transplantaten plockas från områden med tätast hår och har bäst varaktighet, vilket bruka vara på sidorna och bakre skalp. När transplantaten är utplockad läggs de direkt i en Ringer-laktatlösning vilket imiterar kroppens egen vätska för att maximera vävnadens överlevnad när den är avlägsnad från kroppen. Transplantaten sorteras och förbered för transplantering under mikroskop. De sorteras enligt hur många hår per hårsäcksgrupp. Hårsäckarna växer i naturliga grupper av 1 – 4 hår per grupp och de används i olika mottagarområde. När utplockning av transplantaten är avklarat placeras ett bandage med antibiotika på givarområden.

Mottagarområdet är format av en Hårtransplantations kirurg med hjälp av ett 0,7 – 1,1 mm bred kirurgisk skalpell. Skapandet av mottagarområdet är det mest väsentliga momenten för att uppnå ett naturligt utseende i Hårtransplantation. Vinkel och djup på varje snitt bestämmer täthet och fördelning av transplantaten. Detta kan enbart uppnås med omfattande erfarenhet och kirurgiskt kunnighet. När snittet är gjort placeras transplantaten in. Ett transplantat med 1 eller 2 hårsäckar placeras i den främre hårlinjen för att ger ett mjukt och naturligt utseende och transplantat med 3 eller 4 hårsäckar placeras längre bak för att uppnår maximal täthet. Placering av transplantat är det mest tid krävande momenten i en Hårtransplantation. Eftersom precision är en viktig del av detta moment är det också krävande för patienten att hålla huvudet relativt still. Pauser som toalett besök och stretcha på benen eller äta lite kan tas vid behov. När placering är avklarat kommer alla positioner av transplantat dubbelkollas. Post-op instruktionerna förklaras och en kopia av relevanta frågor och instruktioner utskriven där kirurgens mobilnummer för direkt kontakt kan hittas. En keps eller bandana kan bäras med hem, inget bandage för mottagarområdet behövs.

 

Operationsdagen med FUE-metoden

Morgonen när patienter anländer för deras Hårtransplantation börjar med en genomgång av dagens aktiviteter. Läkaren kommer att förklara och diskutera operationsplanen och markera ut den bestämda hårlinje och andra specifika områden där Hårtransplantation behövs. Därefter ges en dos lugnade medel innan operationen kan börja. Längden av en Hårtransplantation skiljs beroende av storlek. En liten sittning med 800 eller mindre hårsäcksgrupper tar en halvdag och en stor med 2500 hårsäcksgrupper i allmänhet tar en heldag. Vi utför vårt arbete i en vänlig och avslappnande atmosfär vilket gör patienters upplevelse behaglig så att tiden går snabbt. Under operationen kan patienter ta några mindre pauser för att besöka toaletten, stretcha på benen eller äta något litet. Många av våra patienter säger att all uppmärksamhet de får under deras Hårtransplantation gör det till en trevlig upplevelse.

Drottninggatan 42 Helsingborg

Preliminär bedömning

Du kan här översända bilder för en preliminär bedömning kring vilken typ av ingrepp vi rekommenderar och även en preliminär prisuppgift.
Pris och behandlingsmetod kan fastslås först efter en konsultation och en preliminär bedömning är inte bindande för Oranos Plastikkirurgi. Den slutgiltiga bedömningen, priset för ingreppet och behandlingsalternativ lämnas inte förrän konsultation genomförts.

KONTAKTA OSS

Steg för att få vad du önskar

Kontakta oss

Kontakta oss via formuläret nedan så svarar vi dig så snart som möjligt