Om Vanliga frågor Hårtransplantation

Här kan du klicka på de olika frågorna och hitta svaren.

Vad orsakar Håravfall?

Den vanligaste formen av Håravfall är ärftlig. Män och kvinnor ärver genen för Håravfall från antingen den ena eller båda sina föräldrar.  Män är mest påverkad av den ärftliga genen eftersom hormonen testosteronet aktiverar den genetiska programmeringen som utlöser förlust av hårsäckar. I dagsläget finns det ingen metod för att stoppa den här typen av Håravfall förutom en Hårtransplantation. Ålder för start, grad och takt av Håravfall varierar från person till person. Flera sjukdomar, undernäring och vitaminbrist kan accelerera denna process.
Håravfall beror på genetik. Drabbas man av håravfall går det inte att hejda. Möjligtvis kan det bromsas upp, men förr eller senare faller håret obönhörligt av om man har anlag för håravfall.

Hjälp med håravfall

Vad man kan göra är att söka hjälp och utföra en hårtransplantation. Man tar då hår från de delar av huvudet som aldrig drabbas av håravfall, nämligen tinningarna och nacken. Då får man en permanent lösning på sitt hårproblem. Man får en hårlinje som sitter kvar resten av livet. Hårtransplantation kan göras på olika sätt. Vi använder oss av framför allt två metoder när vi utför våra hårtransplantationer FUE-metoden och Stripmetoden. Hårtransplantation med FUE-metoden innebär i korthet att vi plockar hårsäcksgrupper som består av två eller tre hårsäckar och fäster dem på det området på huvudet som saknar hår. Hårtransplantation med Stripmetoden innebär att vi tar ut en hudremsa med hår. Från hudremsan separerar vi sedan hårsäckarna som sedan transplanteras Vi ger dig rätt hårtransplantation mot ditt håravfall. Hos oss får du den bästa hjälpen du behöver.

Håravfall bland män och kvinnor

Det spelar ingen roll om du är kvinna eller man. Hos oss får du den hjälpen du behöver och till skillnad från alla andra kliniker som behandlar håravfall och utför hårtransplantationer följer läkaren med dig från början till slut. Vi vet att många tycker att det är obehagligt med håravfall. Om inte annat på det stora antal patienter med håravfall som årligen besöker oss. Du som lider av att tappa hår, tveka inte att kontakta oss för hjälp. Du vet att det finns hjälp att få i form av en hårtransplantation. En permanent lösning av håravfallet.

Fungerar Hårtransplantation på riktigt?

Ja det gör det. Det transplanterade håret avlägsnas från givarområdet från kroppen och transplanteras till önskat område. Den transplanterad vävnaden kommer ej att stötas bort eftersom den inte är främmande för kroppen. Efter Hårtransplantationen och återväxt, kommer det planterade håret bibehålla sina egna egenskaper som färg, tillväxthastighet och lockar.

Vad kan man förvänta sig efter en Hårtransplantation?

Mindre sårskorpor kommer bildas på hårbotten där transplantaten har planterat. Generellt kommer dessa skorpor försvinna efter 7 dagar. Schamponering av hårbotten kan återupptas 5-7 dagar efter operationen. Stygnen från en Strip/FUT metod ska tas bort 7 -10 dagar efter operationen. Patienten ska undvika ansträngande fysiska aktiviteter för åtminstone 5 dagar. Generellt kommer de transplanterade håret att falla av 2-4 veckor efter operationen, och återväxt starta efter 3-4 månader med 1,3 cm per månad.

När kan jag återgå till arbetet?

Beroende på vilken typ av operation och vilken typ av arbete du har kan du återgå till arbetet snabbt efter en operation. Din individuella återhämtnings tid ska du konsultera med din Hårtransplantations läkare.

Är Hårtransplantation dyrt?

Nej. Det är billigare än man tror. Den må vara dyrare än alternativa behandlingar men när man tänker på att Hårtransplantation är en permanent lösning så är det en bra investering för din framtida glädje.

Gör det ont med Hårtransplantation?

De flesta blir överraskad av hur lite det känns under en operation. Självklart kommer det göra lite ont eftersom bedövningen injekteras in under hårbotten innan operationen börjat. När hårbotten är bedövad känner man inte av smärta. Om operationen tar längre tid än förväntat tillkommer mer bedövning vid behov.

Drottninggatan 42 Helsingborg